MENU

Renovatieproject 41 moderne appartementen in Zaandam: update maart 2021

HLE Bouw realiseert de renovatie van een oud kantoorgebouw van Nuon aan de Vincent van Goghweg in Zaandam. We toveren het verouderde pand, dat al ruim twintig jaar leegstaat, om tot een modern gebouw met daarin 41 appartementen. De oppervlakte betreft zo’n vijfduizend vierkante meter: daar gaat HLE Bouw met plezier mee aan de slag. In december 2020 zijn we gestart. We delen regelmatig een update, om je op de hoogte te houden van de precieze voortgang. Dit is de update van maart 2021: lees verder om te weten waar we staan.

Benieuwd hoe het totale renovatieproject van de appartementen in Zaandam eruit ziet? Lees alle informatie op de projectpagina.

Sloopwerk van het oude kantoorpand

De afgelopen weken zijn we druk in de weer met het sloopwerk van het oude kantoorpand. Het dak is eraf gehaald, evenals de dakbedekking en isolatie. De kozijnen zijn weggehaald, net als de puien en de vliesgevel. De grote blauwe koepels die eerder direct opvielen aan de buitenkant van het gebouw hebben we verwijderd: ze passen niet bij de moderne stijl waar het gebouw bij afronding aan gaat voldoen. Bij het demonteren is het sloopwerk met een hijskraan naar beneden gehaald, om het vervolgens direct in de containers te plaatsen. Verder is er asbest gesaneerd.

Start van het renovatiewerk

Nu het einde van de sloopwerkzaamheden in zicht komt, gaan we ons richten op de renovatie van het pand. In grote lijnen werken we hierbij van boven naar beneden. We ronden eerst de grootste werkzaamheden af op de bovenste etage, waaronder gevelwerkherstel en de opbouw van de vierde verdieping, en zakken van hieruit steeds verder naar beneden toe. Om overal goed bij te kunnen komen, hebben we steigers rondom het hele pand geplaatst, waarmee we alle verdiepingen evenals het dak kunnen bereiken. De steigers worden straks ook per verdieping naar beneden gehaald, zodra de werkzaamheden op een etage zijn voltooid.

Extra etage op bestaand pand bouwen

Er komt een extra etage op het gebouw: een vierde etage. We zijn inmiddels begonnen met het opbouwen van deze etage. We plaatsen de etage middels een staalconstructie en balklagen, die we met een hijskraan naar boven hebben getild. De windverbanden zorgen voor stabiliteit voor de bouw van de vierde etage: hiermee wordt de druk naar beneden toe opgevangen. In april komt de dakdekker om het nieuwe dak te plaatsen.

Gevelwerkherstel in volle gang

We zijn de gevels aan het dichtmetselen, nu het sloopwerk hier is verricht. Sommige kozijnsparingen worden verschoven, van links naar rechts en andersom: een groot en een klein kozijn kunnen in deze gevallen worden verwisseld. Er komen in een later stadium veertien balkons aan het gebouw, waarvoor we op het moment de sparingen uitzagen.

We zijn verder bezig met het plaatsen van een spouw voor de stelkozijnen. Zo zijn we tijdig gereed voor de plaatsing van de kozijnen: een van de volgende stappen waar we ons mee bezig gaan houden. Zodra de kozijnen worden geleverd, zetten we ze erin. Dan is een deel van het pand winddicht.

Renovatiewerk binnen het pand

We hebben het noodtrappenhuis opengemaakt met de derde en vierde etage: deze is doorgetrokken naar boven. Hiervoor hebben we de vloer uitgezaagd en er een raveling in gemaakt, voor het opvangen van het vloerveld. Hier is een staalconstructie onder geplaatst om de sterkte te behouden. Ook zijn we bezig met de uitbouw van de liftruimte. Op de eerste en tweede verdieping zijn we bedrijvig met het neerzetten van de binnenwanden. We plaatsen metal stud wanden (MS-wanden), die zijn opgebouwd uit metalen profielen, isolatiemateriaal en gipsplaten.

Zo begint de grote renovatie van het gebouw langzamerhand vorm te krijgen, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Waar eerder dit jaar nog duidelijk de oude stijl zichtbaar was, transformeren we het pand stukje bij beetje tot de moderne staat waar het aan gaat voldoen. We houden je graag op de hoogte: binnenkort kun je een nieuwe update verwachten!Verder praten?

HLE Bouw denkt graag mee over uw project. Neem contact met ons op: bel ons op of kom langs in Utrecht. Wij kunnen u, indien gewenst, vrijblijvend een idee en offerte toesturen.