MENU

Renovatieproject 41 moderne appartementen in Zaandam: update juni en juli 2021

HLE Bouw realiseert de renovatie van een oud kantoorgebouw van Nuon aan de Vincent van Goghweg in Zaandam. We toveren het verouderde pand, dat al ruim twintig jaar leegstaat, om tot een modern gebouw met daarin 41 appartementen. De oppervlakte betreft zo’n vijfduizend vierkante meter: daar gaat HLE Bouw met plezier mee aan de slag. In december 2020 zijn we gestart. We delen regelmatig een update, om je op de hoogte te houden van de precieze voortgang. Dit is de update van juni en juli 2021: lees verder om te weten waar we staan.

Benieuwd hoe het totale renovatieproject van de appartementen in Zaandam eruit ziet? Lees alle informatie op de projectpagina.

Wit maken van de gevels

Waar we eerder al aan de slag waren gegaan met het plaatsen van Fraké tegen de buitenwanden met houtskeletbouw, gaan we nu van start met het wit verven van de gevels. Zo wordt een deel van de buitenzijde ingericht met modern hout, en een ander deel met de strakke witte verflaag. Voor de witte gevels wordt allereerst alles afgeplakt, waarna we aanvangen met de schilderwerkzaamheden.

Steigers afbreken

Voor een lange periode hebben er veel steigers rondom het gebouw gestaan, om de werkzaamheden aan de buitenzijde uit te kunnen voeren. Nu is het moment daar dat de steigers grotendeels kunnen worden afgebroken: na de vierde etage, halen we ook bij de derde en de tweede etage de steigers weg. Een belangrijk moment, aangezien de buitenzijde van het gebouw zo voor een groot deel beter zichtbaar wordt!

Afwerken van de badkamers

Op de derde en de vierde etage, waar we het verst zijn gevorderd, zijn de badkamers betegeld. Hierna wordt het kitwerk afgerond, waarmee de basis van de badkamers compleet is. We plaatsen het sanitair: denk aan de wc-potten, douches en wastafels. We bevestigen de kranen, spiegels en doucheschermen. Hiermee krijgen de eerste appartementen daadwerkelijk vorm als het op de afwerking aankomt. 

Metselwerk, houtskeletbouw en andere werkzaamheden aan de buitenzijde

Een andere grote vordering is dat het pand van de eerste tot op de vierde etage waterdicht is. Alle kozijnen staan erin op de etages. De daken zijn dichtgemaakt. Alleen op de begane grond zijn we nog bezig met het plaatsen van de laatste kozijnen. Het metselwerk is vrijwel volledig gereed buitenom. Tevens is het afronden van de houtskeletbouw in volle gang. Zo komt er bij het trappengat een groot stuk houtskeletbouw, van nagenoeg de begane grond tot bovenaan het gebouw.

Van afronding van de basis tot plaatsing sanitair aan de binnenzijde

Aan de binnenzijde staan alle muren momenteel overeind op de tweede, derde en vierde verdieping. Verder is aan de binnenkant van het pand op de tweede etage de vloer gesmeerd, waar we ook op de eerste etage mee aan de slag gaan. Zodra de vloeren erin liggen, kunnen we met het tegelwerk van start in de badkamers, gevolgd door de plaatsing van het sanitair. We zijn daarnaast bezig met het installatiewerk, waarmee de loodgieter en de elektricien druk in de weer zijn op onder andere de derde etage. Ook worden de ventilatiekanalen nog geplaatst in een deel van het pand.

Op de eerste etage staat een deel van de wanden overeind. In een ander deel plaatsen we op het moment de tackerplaten voor isolatie, waar de vloerverwarming overheen komt. Zo kan de warmte er straks in, evenals uit. Op de begane grond wordt blik gezet: het skelet voor de wanden. De plaatsing van de meterkasten is ook een belangrijk aandachtspunt. Verder gaat de loodgieter het leidingwerk onder de vloer maken, waarna ook beneden de vloer kan worden geplaatst.

Op de verschillende verdiepingen zijn de werkzaamheden in volle gang. Waar op de bovenste etages de appartementen daadwerkelijk vorm beginnen te krijgen, ronden we verder naar beneden toe de belangrijke basis af. De komende periode blijven we hier druk mee bezig: ook in de zomermaanden werken we mooi door, om snel tot de afronding van het project te komen. We houden je op de hoogte!Verder praten?

HLE Bouw denkt graag mee over uw project. Neem contact met ons op: bel ons op of kom langs in Utrecht. Wij kunnen u, indien gewenst, vrijblijvend een idee en offerte toesturen.