MENU

Renovatieproject 41 moderne appartementen in Zaandam: update april en mei 2021

HLE Bouw realiseert de renovatie van een oud kantoorgebouw van Nuon aan de Vincent van Goghweg in Zaandam. We toveren het verouderde pand, dat al ruim twintig jaar leegstaat, om tot een modern gebouw met daarin 41 appartementen. De oppervlakte betreft zo’n vijfduizend vierkante meter: daar gaat HLE Bouw met plezier mee aan de slag. In december 2020 zijn we gestart. We delen regelmatig een update, om je op de hoogte te houden van de precieze voortgang. Dit is de update van april en mei 2021: lees verder om te weten waar we staan.

Benieuwd hoe het totale renovatieproject van de appartementen in Zaandam eruit ziet? Lees alle informatie op de projectpagina.

Verschillende werkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd

Op alle etages in het pand worden op het moment uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het gebouw zijn we druk bezig. Op alle etages zijn we de houtskeletbouw wanden aan het monteren en afmonteren, waar aan de buitenzijde het Fraké tegenaan komt en waar de kozijnen in komen te zitten. In het trappenhuis hebben we kleine kozijntjes geplaatst, evenals de houten elementen. Hier bevestigen we isolatiemateriaal met een dikte van twintig centimeter. Dan binden we plaatfolie aan een houten plaat, gevolgd door een buitendoek van vilt: brandwerend en waterdicht. Hier komt een houten frame overheen, waar het Fraké tegenaan wordt geschoten.

We zijn bezig met de gevelkozijnen. Ook hebben we een demo hoekje gemaakt met gestukadoorde kaders. We testen wat verschillende opties uit, zoals een gladde en een ruwe ondergrond, om te bepalen welk gewenste kader er om elk kozijn komt te zitten. Dit zal de gladde afwerking worden, in een witte kleur.

Bij de balkons plaatsen we uitstekende zwarte oren, met een gat erin. Daar hangen we binnenkort een trekstang aan, die de balkons vasthoudt naar beneden toe. Verder zijn we de dakterrassen aan het inrichten. We plaatsen een glazen afscheiding om deze terrassen. Op de dakterrassen komt een nieuwe isolatielaag van twaalf centimeter. Daar gaat een onderlaag overheen, waar een toplaag op wordt gebrand. Er komen tegelvloertjes op de balkons op het platte dak. Om de dakbedekking te beschermen, spuiten we er grind overheen. Daarnaast plaatsen we bij de zwevende balkons houten balklagen met vlonderdelen. 

Verder plaatsen we de zogenoemde sono buizen voor de riolering in het gebouw. Het gaat om een geluidsabsorberende buis, die voorkomt dat je het water hoort stromen. Deze buizen zweven tussen het plafond van een verdieping en de vloer van de verdieping erboven.

Naast de informatie over de staat van de algemene werkzaamheden, weiden we ook per etage uit over de specifieke voortgang. Lees er hieronder meer over.

De vierde etage

Hoewel we op alle bouwlagen tegelijkertijd bezig zijn, zijn we het verst gevorderd aan de bovenkant van het pand. We werken in grote lijnen van boven naar beneden. Op de vierde etage zijn we bezig met de afwerking. Dit betreft de elektra, het loodgieterswerk en de ventilatie. De voorbereidingen voor de warmtepompen worden getroffen: deze gaan er binnenkort tegenaan. De kozijnen staan erin. De vloerverwarmingsverdelers en de vloerverwarming zijn verwerkt bij de vloer, waarbij we de verdeler in de technische ruimte hebben geplaatst. De zandcement dekvloeren zijn gelegd en gesmeerd. Hiervoor mengen we zand en cement in een vrachtwagen, waarna het omhoog wordt geblazen. Boven spettert dit mengsel op de vloer en wordt het vlak en gelijkwaardig uitgesmeerd.

Verder zijn de wanden voor de woningen op de bovenste verdieping geplaatst: de appartementen en kamers beginnen vorm te krijgen. De badkamers zijn klaar om te worden afgewerkt, met onder andere de tegels.

Aan de buitenzijde zijn we gestart met het afbouwen van de steigers op de bovenste etage. Zo is er zelfs al een deel van de afwerking aan de buitenkant zichtbaar!

De derde etage

Op de derde etage is de dekvloer er onlangs ingegaan. Ook het laatste deel in de gangzone ligt erin. Het werk rondom de elektra en de leidingen wordt afgerond. Verder plaatsen we het plafond hier dicht, na goedkeuring rondom de installaties.

De tweede etage

Op de tweede etage zijn we bezig met eenzijdig sluiten: het eenzijdig gips tegen het blik aanzetten. Vervolgens gaan we van start met het dubbelzijdig sluiten, als het installatiewerk erin zit. Het achterhout plaatsen we erin, zodat we er tegenaan kunnen schroeven. Ook hier zijn de loodgieter en installateur van start gegaan. Het elektra wordt in de verdieping gehangen, waarbij we de kabels via het plafond laten zakken. Verder wordt er gewerkt aan de ventilatiekanalen. De kozijnen staan er momenteel ook grotendeels in op deze verdieping.

De eerste etage

Hoe verder we naar beneden gaan in het pand, hoe minder directe focus er ligt op de werkzaamheden. Toch zijn we uiteraard ook op de eerste etage bezig, met het plaatsen van de stelkozijnen. De puien gaan erin, wat hier momenteel de grootste vordering vormt.

De begane grond

Tot slot de begane grond, waar we binnen met het installatiewerk bezig zijn. Qua indeling is deze bouwlaag nog grotendeels open: het blik wordt hier binnenkort geplaatst.

We zijn al een heel eind op weg met de verschillende taken van dit grote bouwproject. Vol goede moed gaan we verder: lees hier binnenkort weer een nieuwe update!



Verder praten?

HLE Bouw denkt graag mee over uw project. Neem contact met ons op: bel ons op of kom langs in Utrecht. Wij kunnen u, indien gewenst, vrijblijvend een idee en offerte toesturen.