MENU
Projectnaam

Uitbouw: extra lokaal in passende stijl bij VeenLanden College Mijdrecht

Projectomschrijving

Technieklokaal van 240 m2 voor middelbare school

Project afgerond

30/06/2021

Over dit project

HLE Bouw helpt graag bij renovaties en nieuwbouw van scholen. Momenteel houden we ons bezig met een uitbouw van een extra ruimte bij het VeenLanden College in Mijdrecht. Het gaat om een extra lokaal van 240 m2, dat de techniekruimte gaat vormen voor de middelbare school. In februari 2021 zijn we met het project gestart, in juni ronden we het af. In dit artikel delen we meer informatie over het project!

Uitbouw middelbare school in gelijke stijl

Het nieuwe lokaal is relatief groot, aangezien het om een toekomstige techniekruimte gaat. De ruimte wordt verder onderverdeeld in een praktijk- en een theoriegedeelte. Zo komen er aan de ene kant onder andere machines in het lokaal te staan.

De nieuwe uitbouw komt zoveel mogelijk in de buurt van de bestaande stijl van het gebouw: hier heeft de architect rekening mee gehouden in het ontwerp. We werken bij het stuk aanbouw met dezelfde soort gevelstenen als bij het bestaande gebouw: dit is een steen met een donkerrode, paarsachtige kleur. De nieuwe kozijnen die we plaatsen, komen overeen met de bestaande kozijnen. Zo blijft het uiterlijk gelijk.

De uitdaging zit ‘m wat betreft de aansluiting niet alleen in het uiterlijk, maar ook in de precieze afwerking. Zo moet alles uiteraard goed waterdicht zijn en werken we het geheel nauwkeurig af. 

Het verloop en de onderdelen van de aanbouw

We zijn bij de aanbouw gestart met het uitgraven van de bouwput en het heien. Vervolgens plaatsen we de fundering, gevolgd door de vloer. Als de muren staan, worden de kozijnen erin geplaatst. Vervolgens wordt het buitenblad gemetseld. We houden rekening met de moderne eisen rondom isolatie, met de plaatsing van isolatiemateriaal van vijftien centimeter dik. Er komt een staaldak op de uitbouw van staalplaten, met daaroverheen isolerende dakbedekking. 

We stucen de binnenkant en sauzen de wanden. De huidige buitenmuur stucen we en gebruiken we als binnenwand. Op één plek wordt deze muur opengebroken en komt er een deur in. Aan de andere kant van het lokaal komt een opening zonder deur. Wat betreft de vloer plaatsen we een slijtvaste en krasbestendige marmoleum vloer.

Last-minute aanpassing in de planning

Qua planning hebben we last-minute geschakeld: er lag een plan om in april 2021 te beginnen met het project, maar dit hebben we een stuk naar voren gehaald vanwege de lockdown en de sluiting van de scholen. Zo kwam de timing immers beter uit om met het project aan de slag te gaan: we bezorgen de leraren en leerlingen minder overlast van de uitbouw. HLE Bouw komt wat betreft flexibiliteit graag aan dergelijke wensen tegemoet, om een project te optimaliseren.

Benieuwd naar meer bouwprojecten die we voor scholen hebben voltooid? Lees ook: Montessorischool in Huizen, renovatie én nieuwbouw.
geef het project een projectnaam