MENU
Projectnaam

Het resultaat: oplevering Gezondheidscentrum Amstelkwartier

Projectomschrijving

Onze eerste opdracht in de wereld van de zorg!

Project afgerond

01/10/2018

Over dit project

Van een betonnen casco naar een gezondheidsinstelling met karakter: HLE Bouw is het afgelopen jaar bezig geweest met een mooi project voor Gezondheidscentrum Amstelkwartier in Amsterdam. In deze blog leest u een projectverslag van onze eerste opdracht in de wereld van de zorg, met bijgevoegde foto’s van het eindresultaat.

Het gezondheidscentrum bevindt zich in een groot appartementencomplex, en bestaat uit een fysiotherapeut, huisarts en apotheek. In juli 2018 zijn we van start gegaan met de bouw van de ruimte van zo’n 600 vierkante meter, in oktober van datzelfde jaar is de plek opgeleverd. Inmiddels is de etage al enige tijd in gebruik genomen, en konden we uiteraard niet achterblijven met het delen van het eindresultaat.

HLE Bouw verzorgde de bouw van A tot Z: vanaf het ontwerp, naar de uitwerking met de werktekeningen, tot het inrichten van het centrum met de laatste meubels. Bij deze turn key oplevering kwamen verschillende speciale wensen kijken, passend bij de medische omgeving. We hielden extra rekening met de juiste aansluitingen wat betreft elektra in bijvoorbeeld de prikkamer en zorgden dat de ruimte water-technisch in orde was. Ook dachten we na over de veiligheid door middel van een alarmsysteem en werkten we een plan uit voor de toegankelijkheid, door onder andere automatische deuropeners te plaatsen.

Voor zowel de werknemers als de bezoekers hebben we een aangename omgeving gecreëerd. Het is een overzichtelijke ruimte geworden, waarbij we hebben nagedacht over een praktische en fijne inrichting. En de details, bijvoorbeeld op de ramen en deuren, maken de etage af.

Ten slotte: we hebben leuk nieuws te brengen! Gezien de goede samenwerking hebben we de handen ineen geslagen met de gezondheidsinstelling en zijn we momenteel in bouwteam bezig met het volgende project. Het betreft tevens een gezondheidscentrum, gelokaliseerd te Buikslotermeer in Amsterdam. Naast een fysiotherapeut, huisarts en apotheek is er in dit centrum ook een verloskundige aanwezig. Deze medici gaan samen een ruimte van 700 vierkante meter vullen. Kortom: er is altijd weer een nieuwe uitdaging voor HLE Bouw, waar we met plezier mee aan de slag gaan. Momenteel zijn we al in een vergevorderd stadium bij het vervolgproject, waarover later meer nieuws volgt.