MENU
Projectnaam

Nieuwe huisvesting voor BDO in Den Haag door HLE Bouw

Projectomschrijving

Uitvoering bouwkundig werk voor BDO-kantoor

Project afgerond

01/10/2020

Over dit project

Het kantoor van internationaal opererende accountantsorganisatie BDO is verhuisd naar HNK in Den Haag. Op deze locatie voert BDO de werkzaamheden uit in een van de torens in het pand. HLE Bouw heeft het bouwkundige werk voor de nieuwe huisvesting van BDO in Den Haag gerealiseerd, tussen maart en oktober 2020. Van het schilderwerk tot een grote sparing met bijbehorende moderne trap: het pand is tot in de puntjes aangekleed en gereedgemaakt als comfortabele kantoorlocatie voor zo’n vijfhonderd werknemers. Kijk mee naar het resultaat!

Renovatiewerk van plafonds en staalconstructie

Een deel van het renovatiewerk dat HLE Bouw heeft uitgevoerd bestond uit het netjes afwerken van de muren, plafonds en deuren. Met een ruim kantoorgebouw van zeven verdiepingen en een oppervlakte van zo’n 4500m2 zijn er voor het schilderwerk veel meters gemaakt. Om een kille uitstraling te voorkomen, is de kern in het midden van de verdiepingen in een warme beigetint geschilderd. Het trappenhuis heeft per verdieping een andere kleur, naar de kleuren van de regenboog: zo is het voor werknemers aantrekkelijk om lekker de trap te pakken. In de kantine is door ons een tegelvloer met een bijzonder motief aangebracht, passend bij de populaire vintage stijl voor een huiselijke uitstraling. Ook het plaatsen van een toiletgroep op de begane grond behoorde tot de afwerking.

We hebben een staalconstructie op het dak geplaatst voor de nieuwe luchtbehandelingskast. Samen met de installateurs van deze kast is gepuzzeld om tot een ideale manier te komen om de plaatsing samen te brengen. Van het openmaken van het dak tot het hijsen van de constructie: er kwam een precieze planning bij kijken.

Ook een goede samenwerking met de elektricien en loodgieter was belangrijk, die bij dit project naast HLE Bouw liepen. Een collaboratie die soepel verliep, met het resultaat dat de planning goed uitkwam.

Eyecatcher in BDO-kantoor: grote moderne trap

De grote klapper van dit project? Dat is de grote nieuwe trap die HLE Bouw heeft geplaatst van de eerste naar de tweede verdieping in de kantoortoren. De trap vormt de ruime entree naar de kantoren, die vanaf de tweede verdieping te vinden zijn. Voor de plaatsing van de trap is een sparing van zes bij drie meter gemaakt, om een ruimtelijke inrichting te bieden. Een operatie in een al bewoond kantoorgebouw waar de nodige voorbereiding bij kwam kijken, in samenwerking met de gemeente en constructeurs van de projectmanager. Met strenge veiligheidsvoorschriften en berekeningen zijn we tot een concrete werkplanning gekomen om aan de bouw te kunnen beginnen. Ook was er sprake van zaken zoals een protocol voor boren en slopen met vastgestelde werktijden, om werknemers in de andere torens van HNK Den Haag zo min mogelijk tot last te zijn. Daar houdt HLE Bouw uiteraard rekening mee!

Bij het aftekenen van de sparing op de vloer bleek dat er een ondersteunende constructie nodig was, aangezien de draagkracht van de vloer zou verdwijnen bij de sloop. Met een staalconstructie hebben we de vloer versterkt. Ook het te slopen deel is verstevigd met tijdelijke ondersteuningsstempels. Zo hebben we het afval stabiel kunnen verwijderen bij het maken van het gat in de vloer, waarbij stof, water en sloopafval via plastic tunnels netjes werden afgevoerd.

Hoe de grote trap eruitziet? De basis bestaat uit een stalen trapboom met kolommen en tussenliggers, die is bekleed met een laag achterhout. Vervolgens is de trap bekleed met modern eikenhout. Zodra je bij de receptie in het kantoorpand de toren in wordt gestuurd en de hoek omslaat, zie je de trap tegemoet. Een moderne, ruime en overzichtelijke verbinding tussen twee belangrijke verdiepingen in het pand. Als laatste detail is er onder de trap een kleine vergaderkamer te vinden, om optimaal van de ruimte gebruik te maken.

Nieuwe huisvesting voor BDO in Den Haag door HLE Bouw

Vergaderkamer onder de trap.