MENU
Projectnaam

BoulesBitesBar Rotterdam: renovatie pand voor modern restaurant

Projectomschrijving

Bouwkundige werk voor circa 900 m2 horeca

Project afgerond

30/04/2021

Over dit project

HLE Bouw werkt nauw samen met BoulesBitesBar: inmiddels bouwen we voor de vierde keer aan een nieuwe vestiging, namelijk BoulesBitesBar Rotterdam! Het restaurantconcept waarbij borrelen en jeu de boules samenkomen groeit, en we zijn trots om hier een onderdeel van uit te maken. In december 2020 zijn we gestart, in april 2021 ronden we het project af. Benieuwd naar het verloop? Lees dan verder! 

Bouwkundige werk voor BoulesBitesBar Rotterdam

Eerder bouwde HLE Bouw BoulesBitesBar-vestigingen in Tilburg, Breda en Eindhoven. Deze mooie samenwerking gaat verder! HLE Bouw houdt zich bezig met het bouwkundige werk van BoulesBitesBar Rotterdam, met een locatie aan de Puck van Heelstraat in de buurt van De Kuip. Het betreft een nieuwe vestiging met een oppervlakte van circa 900 m2. Deze BoulesBitesBar wordt gebouwd in een bestaand gebouw, op de begane grond.

We verzorgen onder andere het sloopwerk en bouwen aan de basis voor het restaurant. We plaatsen nieuwe wanden, maken het keukengebied en realiseren een toiletgroep. Bij de indeling houden we uiteraard rekening met de wensen van BoulesBitesBar: zo’n 50% van het oppervlakte is voor jeu de boules, en zo’n 50% is voor horeca, bestaande uit een grote bar en tafeltjes.

Onder en op het dak: staalconstructie en luchtbehandelingskast

Bij het dak plaatsen we een luchtbehandelingskast, met daarbij ook een staalconstructie onder en op het dak. Hiervoor voeren we hijsacties uit, waarbij we de stalen balken het dak ophijsen. Er komen van binnenuit twee grote luchtkanalen, die door het dak heen worden geboord.

We maken hiervoor een gat van zo’n 70 centimeter in het dak. Om deze reden hebben we een staalconstructie onder het dak gemaakt, ter versteviging. Ook komt er een staalconstructie op het dak, waar de luchtbehandelingskast op komt te staan. Deze kast verzorgt de luchtverversing in het pand: het is een installatie voor de ventilatie.

Nieuw rioleringsnetwerk aanleggen

Een mooie bouwkundige uitdaging bij dit project is het nieuwe rioleringsnetwerk dat we aanleggen, voor de bar en de keuken. De begane grond van het pand ligt op zand: er zit om deze reden geen lucht of ruimte tussen de vloer en de grond. Om het riool te realiseren, laten we eerst op diverse posities het zand wegzuigen. Vervolgens kruipt er iemand onder de vloer om de rioolbuizen vast te maken, om ten slotte het zand weer terug te kunnen plaatsen. Het is de eerste keer dat we bij HLE Bouw een dergelijke tunnel onder de vloer maken: een bijzonderheid die we met beide handen aangrijpen. 

Om dit idee te realiseren, maken we een mangat in de vloer, van zo’n 1 bij 1 meter. Zo kunnen we het zand wegzuigen, het riool erin maken en het zand daarna terugblazen. Vervolgens storten we het gat weer dicht, om er opnieuw een geheel van te maken. 

Rekening houden met de BoulesBitesBar huisstijl

Wat betreft de looks wordt er rekening gehouden met de huisstijl van BoulesBitesBar. Er zijn drie huiskleuren: antraciet, donkergroen en goud. Verder bestaat de aankleding uit een donkere, industriële en moderne samenstelling. Warme houtaccenten in de meubels, visuals en ledverlichting maken de aankleding compleet.