MENU
Projectnaam

Afgerond: nieuw kantoorpand op bedrijventerrein Haarrijn

Projectomschrijving

Nieuwbouwproject voor modern en energieneutraal kantoorpand

Project afgerond

01/03/2020

Over dit project

Ons eigen kantoorpand bouwen: voor HLE Bouw was het een droom die werkelijkheid is geworden! Op bedrijventerrein Haarrijn in Utrecht hebben we in samenwerking met HOH Architecten een volledig nieuw kantoorpand gebouwd, bestaande uit elf units. In juli 2019 is de eerste paal erin gegaan, de bouw is afgerond in maart 2020. Inmiddels heeft HLE Bouw, samen met andere bedrijven in de verschillende units, intrek genomen in het kantoorpand – en durven we wel te stellen dat we met trots terugkijken op dit unieke project! Lees meer over het bouwproces en de afronding, én bekijk onze timelapse-video.

Modern en energieneutraal kantoorpand in Haarrijn

We schreven al eerder over ons zelfgebouwde kantoorpand: op dat moment waren we nog bezig met het voorbereidende werk. Inmiddels is het nieuwbouwproject afgerond én zijn we zelf ook al te vinden op ons nieuwe adres: Ien Dalessingel 1-L te Utrecht. Dit is op het bedrijventerrein Haarrijn, goed bereikbaar vanaf de A2 en in de mooie groene omgeving van de Haarrijnseplas. De locatie is zo nieuw, dat het zelfs nog even duurde voordat de navigatieapps begrepen waar ze onze bezoekers naartoe moeten sturen – een probleem dat inmiddels gelukkig is opgelost.

We hebben in samenwerking met HOH Architecten voor een moderne en industriële stijl gekozen, zowel aan de binnen- als de buitenkant van het nieuwe kantoorpand. Er zit veel glas in het pand met grote kozijnen. De zwarte gevelbekleding en zwarte aluminium kozijnen zorgen voor een strakke look. We hebben tevens zelf de inrichting van ons kantoorpand verzorgd. Van vloeren tot meubels: we zijn gegaan voor een stijlvolle finishing touch, ook weer in die bijpassende strakke stijl.

De elf units op het bedrijventerrein kennen een praktische indeling, met drie bouwlagen van elk 60m2. Op de begane grond hebben de units een berging, die toegankelijk is met een grote roldeur. Via de naastgelegen voordeur wordt de eerste verdieping bereikt: bestemd als onbenoemde ruimte, zoals een kantine of vergaderzaal. De tweede verdieping vormt de kantoorruimte. In totaal betreft het project 1980m2 aan gebouw, met zo’n 1100m2 aan terrein.

Aan duurzaamheid hebben we de nodige aandacht besteed. Het pand is gasloos. Met een lucht-water warmtepomp wordt buitenlucht op energiezuinige wijze omgezet in warm water. Op het dak hebben we zonnepanelen geplaatst. Zo proberen we zo energieneutraal mogelijk te zijn. De installaties hebben we netjes weg weten te werken onder de trappen in de units: zo staan ze nergens in de weg.

Het verloop van het bedrijventerrein nieuwbouwproject

Het precieze verloop van het project? Simpel gezegd: we startten met een lap grond met metershoge onkruid, wat we hebben omgetoverd tot een gloednieuw bedrijventerrein! We maakten een uitgebreid BLVC-plan betreffende de maatregelen, verantwoordelijkheden en afspraken rondom het bouwproject. Van het uitstippelen van bouwroutes tot het vaststellen van de veiligheid: in het voorbereidende werk zat al de nodige tijd.

Zodra de vergunning rond was, begonnen we in juli 2019 met heien. Er waren extra constructiemaatregelen nodig in de fundering, aangezien we gingen bouwen op kleigrond met schommelingen in de draagkrachtige laag. Met deze maatregelen is de kans op inzakking van het pand nihil geworden. Na het storten van de fundering zijn we in augustus gestart met het leggen van de vloer op de begane grond, gevolgd door het plaatsen van de staalconstructie, de tweede verdiepingsvloer en het dak. Vervolgens konden we de kozijnen bij een deel van de units eind december plaatsen: als eerst in het nieuwe HLE Bouw kantoor!

Nadat alles waterdicht was gemaakt, gingen we in januari 2020 afbouwen. De binnenwanden en de trappen werden geplaatst. De loodgieters rondden de werkzaamheden af, licht en stroom was rond, de vloerverwarming ging aan en de luchtbehandeling kon draaien. Schilder, elektricien, timmerman en meer: op de drukste dagen waren er wel zo’n veertig man tegelijkertijd bezig. Een logistieke uitdaging, die we met een overzichtelijke planning in goede banen hebben kunnen leiden.

In maart verhuisden we van ons oude kantoor naar ons nieuwe pand – helemaal netjes afgewerkt en klaar voor een nieuwe start! De verdere afronding was ook in de andere units al gauw gereed. Inmiddels is het gehele project klaar, waaronder ook het plaatsen van het asfalt voor de parkeerplekken op het midden van het terrein. Het enige ontbrekende puntje op de i is de plaatsing van een hek voor een betere afsluitmogelijkheid, waar we momenteel nog aan werken.

Bewegend beeld zien? We maakten een timelapse-video van het project: kijk mee hoe het kantoorpand stapje voor stapje omhoog gaat!

Oplevering van de nieuwe kantoorpanden

De geïnteresseerden in de kantoorpanden hadden een keuze: ze konden in hun unit trekken met een casco-oplevering of met een afgewerkte binnenkant middels onze handige inbouwpakketten. Bij de tweede optie hebben we in overleg de specifieke afwerkingswensen uitgevoerd, wat betreft bijvoorbeeld schilderwerk, vloer, keuken, lampen en stopcontacten.

Naast ons eigen kantoor zijn de units van het nieuwe terrein verhuurd aan een mix van mooie bedrijven: verspreid over de elf units, waarvan een aantal adressen gesplitst wordt verhuurd. We genieten volop van het nieuwe bedrijfspand, dat gezien de moderne inrichting een flinke tijd meekan in de toekomst!

Weten hoe we aan dit project begonnen? Lees ons eerdere bericht – HLE Bouw verhuist: nieuw kantoorpand op bedrijventerrein Haarrijn.